2011. december 6., kedd

túl a teszten

Egy kis információ a japán tesztekről:

Vasárnap 12:15kor már bent ültem a teremben, és szorongva vártam a vizsga kezdetét.
A japánoktól várhatóan, másodpercre pontosan, 12:30kor megkezdték a vizsgáztatást. 15 perc csak a szabályok ismertetésével ment el!
Az asztalunkon csak is kizárólag ceruza lehetett, valamint radír és faragó. A radír védőpapírját is el kellett távolítani, hogy véletlenül se merüljön fel a puskázás gyanúja. A legmegdöbbentőbb számomra az volt, hogy nem írhattunk tollal, hanem csak is ceruzával jelölhettük meg a megfelelő választ. A megjelölést illetően, az X, a karikázás és egyéb otthon ismert módszer, nem megfelelő. Itt bizony satírozni kell. A vizsga legnagyobb része azzal ment el, hogy satírozgassam a válaszaimat.
Valamint itt vannak sárga és piros lap is. Ugyan az az eljárás mint a fociban. 2 sárga lap után ( figyelmeztetés ) megkapod a piros lapot. ( kitiltás ) Én szerencsésen nem kaptam egyet sem. :D
Maga a teszt legkönnyebb része a listening volt, a legnehezebb pedig a nyelvtan. De ezzel szerintem mindenki így van. Volt még egy kanji része is a tesztnek, az is jól sikerült szerintem. Egyedül a nyelvtannal gyűlt meg a gondom. Nem érzek semmi különösebbet, remélhetőleg sikerült. Azonban magát az eredményt csak februárban tudom meg.Addig pedig megőszülök.

Hétfőn, pedig leesett egy nagyobb mennyiségű hó, valamint, egész nap heves hófúvás volt, úgyhogy a közlekedés reggel megállt. Így az iskola hószünetet tartott. Persze ennek a japán diákok, hihetetlenül örültek, hiszen rájuk (megint ) egy hetes dolgozat írás várt. Így kaptak + 1 napot tanulni.
Mi nekünk, cserediákoknak nem kell megírnunk ezeket a teszteket, így csak 3 óránk van egy nap, de így is 1-2 óra fele érek haza.
Viszont nemsokára téli szünet. Amikor is a fogadócsaláddal megyek Hakodate-ba, karácsonyozni, már nagyon várom.
Valamint, 17-18.án pedig Tokyoba megyek. Ugyanis orientációnk lesz, és egy kisebb kirándulásunk. Már nagyooon várom.

Ezek után, január közepe fele, ismét elkezdődik a suli. Majd február végén egy hónapos szünet vár ránk. Márciusban pedig végzősök között fogok majd tanulni. Harmad éves leszek :) .Ez jó sok mókával jár, például, elkezdek majd Franciául tanulni. Ugyanis a végzősöknek kötelező még egy nyelvet választani. Választási lehetőség : Francia, kínai. Így én a franciát választottam. :)

Valamint, lesz Kabuki órám. Na de mi is az a Kabuki???!

A kabuki három fő japán színházi műfaj egyike (bunraku, nó). Legnépszerűbb „polgári” színház az Edo-kor (1600–1867) óta. Stilizált, részletesen megszabott s kötelező hagyományokra épülő (artisztikus, de sokszor artistaügyességet kívánó) mozgásformák jellemzik, amelyeket ugyanúgy katának neveznek, mint a harcművészetekben: küzdelem (tate), drámai kivonulás (roppó), látványos pózok (mie), némajelenetek (dammari). Válfajai témák szerint a vad (aragoto), a történelmi (dzsidaimono), a hétköznapi (szevamono) és a táncos (soszagoto) darabok.

Itt pedig láthattok pár hagyományos Kabuki sminket. -->

http://www.glopac.org/Jparc/CosMask/kumadori.html



Hóóóó :)

A japánoknak már térdig érő hó van, a közlekedés pedig életveszélyes, az utak csúszósak !

Innen bentről a jó melegből olyan szép látvány :
Itt még a hólapátolás is móka, ezzel a speckó lapátolóval. Mire hazaérek nagyobb lesz a karom mint egy bodybuilder-nek :P


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése